Германският министър на външните работи Хайко Маас призова открито Европейския съюз

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас призова открито Европейския съюз
Коментари Харесай

Германия с призив към ЕС: Ветото трябва да изчезне!

Германският министър на външните работи Хайко Маас прикани открито Европейския съюз да отстрани опцията страните членки да постановат несъгласие в процеса на взимане на решения.

" Не можем повече да се слагаме в ролята на заложници на тези, които сковават европейската външна политика с налагането на несъгласие. Тези, които вършат това, си играят, в по-краткосрочен или в по-дългосрочен проект, с кохезията на Европа ", съобщи немският външен министър на конференция в Берлин, представен от интернационалните организации.

" Казвам го намерено: Ветото би трябвало да изчезне! ", безапелационен бе Маас.

Правилата на Европейски Съюз плануват, че при взимането на решения в някои сфери, най-много по финансови и външнополитически въпроси, се изисква единогласие на страните членки. Тази система разрешава на обособени страни да блокират с несъгласие взимането на избрани решения на европейско равнище, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Именно тъй като постоянно сме възприемали вътрешната взаимност и външния суверенитет като двете страни на една и съща монета, ние би трябвало в този момент, след вътрешните рецесии, да реализираме нов прогрес във опцията на Европа да работи във външната политика ", акцентира Маас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР